Oxigenul este elixirul vietii. Toate celulele, tesuturile si organele noastre au nevoie de oxigen pentru a functiona. Tot ce inseamna viata pe pamant nu ar putea exista fara acest gaz. Sunt 200 de ani de cand oamenii de stiinta au constientizat ca oxigenul are proprietati extrem de benefice organismului, generand refacerea tesuturilor afectate si eliminand infectiile, iar de mai bine de 100 de ani, medicii au inceput sa trateze boli si disfunctii cu ajutorul oxigenului. Te-ai gandit ca terapia cu oxigen poate fi eficienta pentru ameliorarea sau vindecarea unor afectiuni precum: varice, ulcere cutanate, entorse, artroze, edeme pulmonare sau chiar anemii?
PREMIER SPA si-a imbogatit gama de servicii medicale cu o noua terapie: oxigenoterapia hiperbara, despre care te invitam sa aflii mai multe in acest articol.

Ce este oxigenoterapia hiperbara?
Terapia cu oxigen hiperbaric sau oxigenoterapia hiperbara consta in inhalarea oxigenului pur sau a aerului imbogatit cu oxigen la o presiune mai mare decat cea atmosferica. Respirarea oxigenului pur sub presiune mareste abilitatea organismului de a se vindeca.

Cum functioneaza terapia?
-hiperoxigenare: oxigenoterapia hiperbara creste oxigenul disponibil pentru tesuturile deteriorate, stimuland vindecarea lor;
-stimuleaza sistemul imunitar: terapia activeaza celulele albe din sange pentru a lupta impotriva infectiilor, creste rezistenta la factorii patogeni si grabeste vindecarea ranilor;
-ajuta si la reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ, cauzat de atacurile radicalilor liberi, fiind astfel o terapie eficace in combaterea semnelor imbatranirii precoce;
-terapia stimuleaza producerea de colagen, proteina responsabila de sanatatea pielii, dar si de sanatatea ligamentelor si articulatiilor.

Cum se realizeaza terapia cu oxigen hiperbar?
Oaspetele este asezat intr-o capsula ermetic inchisa, in timp ce presiunea atmosferica este crescuta la un nivel terapeutic. Multi medici recomanda un grup inițial de 30-40 de sesiuni, una sau doua pe zi, timp de 60 de minute fiecare, 5 pana la 7 zile pe saptamana. Te invitam la o consultatie personalizata, pentru a determina un program adecvat necesitatilor tale.

Ce afectiuni pot fi vindicate cu ajutorul oxigenoterapiei?
Oxigenoterapia hiperbara este utilizata cu succes in domeniul medical pentru tratatarea: afectiunilor pielii (arsuri, infectii cutanate,varice, necroza tesuturilor moi etc), afectiunilor sistemului muscular si osteoarticular (artroze,discopatii, entorse, rupturi de ligament etc), afectiunilor aparatului respirator (intoxicatii cu substante toxice, embolie pulmonara, edem pulmonar etc), afectiunilor aparatului circulator (embolie gazoasa, tromboflebite, boala de decompresiune,arterite ), afectiunilor aparatului digestiv (ulcer, boala Chron, hemoroizi etc), afectiuni lor rinichilor, ale sistemului nervos, afectiunilor ORL etc.

In plus, este o terapie foarte buna pentru a mentine elasticitatea pielii si pentru a preveni semnele unei imbatraniri premature.

Oxigenul inseamna viata, oxigenul inseamna sanatate!