Sauna, un mod eficient de a tine virusii la distanta

Sauna facea parte din ritualul de ingrijire al femeilor inca din lumea antica, datorita beneficiilor multiple asupra organismului, ce privesc atat sanatatea fizica, dar si cea psihica. Temperatura ridicata si umiditatea determina organismul sa transpire abundent, proces care duce la eliminarea toxinelor, indepartarea virusilor si curatarea in profunzime a pielii.

Sauna indeparteaza virusii
Teoria emisa de catre oamenii de stiinta este aceea ca virusilor le este greu sa traiasca la o temperatura foarte ridicata, iar in acest mod, sistemul imunitar se intareste si ii este mult mai usor sa faca fata unei posibile viroze. Prin transpiratia indusa de aerul cald din cabina de sauna, corpul ajunge la o temperatura de 40 °C, ca si atunci cand este prezenta febra, ceea ce obliga organismul sa se apere impotriva agentilor patogeni.

Premier Spa a conceput Thermarium ca o zona de relaxare si meditatie, dar si cu o multitudine de beneficii asupra sanatatii, aici regasind urmatoarele tipuri de terapii:
➤ Cabina Thalasso cu sare de Himalaya
➤ Sauna finlandeza
➤ Baie cu aburi
➤ Biosauna
➤ Frigidarium
➤ Dusuri emotionale cu efecte vizuale si sonore
➤ Thunder Experience

Cabina Thalasso cu sare de Himalaya permite acumularea efectelor benefice dobandite intr-o sedere de cateva zile pe litoral. Dupa inhalare, aerosolii salini se depun in cavitatea nazala si bucala, pe faringe, laringe si alveolele pulmonare curatand si dezinfectand focarele de infectie sau bacteriile care intretin si dezvolta numeroase boli respiratorii (astm, bronsite, tuse tabacica, insuficienta respiratorie) si infectii ORL (amigdalita, sinuzita, otita, rinita). Fierul este un alt atuu al sarii de Himalaya ce ajuta la:
• cresterea imunitatii organismului
• prevenirea aparitiei racelilor, a gripei, a alergiilor de sezon si a anemiei
• detoxifica organismul

Finnish Sauna sau Sauna finlandeza este o baie cu aer uscat si fierbinte, in care temperaturile sunt cuprinse intre 80 – 110°C. Din momentul in care organismul nostru este expus la o temperatura mai mare de 42˚C, se autoregleaza, prin dilatarea porilor si declansarea unui proces de termosudatie, pentru a pierde astfel cat mai repede caldura in exces. Printre beneficiile acestei terapiei cu Sauna finladeza, enumeram:
• stimularea circulatiei sangvine
• prevenirea racelii
• pielea capata elasticitate
• organismul elimina toxinele

Baia de aburi este o alta cabina pentru sauna, cu temperaturi intre 45-50°C, umiditate relativa de RH=98-100% creata de un cazan de aburi care introduce abur fierbinte in cabina de sauna. Baia de aburi favorizeaza:
• curatarea in profunzime a pielii
• eliminarea toxinelor
• decongestionarea cailor respiratorii
• ameliorarea afectiunile reumatice, bronsite, raceli si alergii

baia de aburi premier spa

Pentru intarirea sistemului imunitar, poti continua cu Frigidarium pentru racorire sau cu Dusuri emotionale pentru revigorarea si aducerea corpului la temperatura normala. Puteti experimenta senzatii unice create de alternarea programelor: Tropical, Ceata Rece, Baie Cromatica, Masaj Lateral, Jet orizontal de apa rece si Dus Aromatic.

❗ Recomandarile specialistilor Premier Spa
Evita consumului de alcool inainte si imediat dupa sauna
Sedinta de sauna sa fie de maxim 15-20 de minute
Dupa terminarea saunei, corpul trebuie racit gradat
Hidrateaza-te inainte si dupa sauna (se beau cel putin doua pahare de apa dupa terminarea sedintei)

Viziteaza Thermarium Premier Spa