Nămolul de Techirghiol, un produs 100% natural, unic ca geneză în lume, provenind dintr-o zonă ecologică, din apropierea Mării Negre, este acum și în capitală. Nămolul de Techirghiol are o mineralizare cantitativă și calitativă care îl clasifică în fruntea nămolurilor sapropelice din lume (mineralizare totala: 292,3 g %0; Cl: 28,53 g %0; Na+K-: 18,43 g%0; Ca: 27,48 g%0; Siliciu: 140,37 g%0; H2S: 0,7000 g%0; Br: 0,0291 g %0 ).
În 2011 nămolul de la Techirghiol a fost recunoscut de Federația Mondială de Hidroterapie și Climatoterapie drept cel mai bun nămol din lume. Numit și ,,aurul negru de la Techirghiol”, nămolul de Techirghiol este cunoscut de peste 200 de ani pentru efectele sale profilactice, curative şi de recuperare.

Masaj Terapeutic

Nămolul cald este aplicat prin manevre de masaj asupra zonelor din corp afectate de diverse disfuncții musculoarticulare, în scop curativ sau recuperator.

Beneficiile masajului cu namol:

• Stimulează sistemul imunitar, accelerează metabolismul, îndepartează excesul de apă din corp dând senzația de ușurare, reduce oboseala, relaxează corpul și mintea, crește senzația de confort, este tonifiant, ameliorează durerile provocate de accidentări anterioare, precum și cele provocate de reumatism sau imobilitate musculară.

• Stimulează circulația sangvină și elimină toxinele, reduce tensiunile musculare, ameliorează mobilitatea articulară, catifelează și hidratează pielea, inducând o stare generală de bine.

• Curăță în profunzime pielea, elimină toxinele, purifică, catifelează, hidratează și readuce culoare și suplețe pielii.

* numarul de terapii se stabilește în funcție de recomandarea doctorului; se efectuează doar la recomandarea doctorului în baza analizelor medicale

Impachetari

• Tratează afecţiunile reumatismale de tip inflamator aflate în afară puseului acut: artrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, artrită reactivă și artrită psoriazică.

• Afecțiunile reumatismale de tip artrozic cu localizări multiple: coxartroze, gonartroze, omartroze, artroza mâinilor.

• Tratează afecțiuni ale coloanei vertebrale, spondiloză cervico-dorso-lombară, durere cronică de spate, discopatii lombare.

• Sindroamele aderențiale.

• Ajută în tratare asauameliorarea afectiunilor dermatologice.

• Tratează afecțiunile ginecologice inflamatorii în stadiul cronic (anexite, metroanexite), combate sterilitatea secundară.

* numarul de terapii se stabilește în funcție de recomandarea doctorului; se efectuează doar la recomandarea doctorului în baza analizelor medicale